YÖKAK-KAP Ara Değerlendirme Saha Ziyareti Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı dâhilinde 2022 yılında 5 (beş) yıl süreyle tam akreditasyon almıştır. Bu kapsamda Üniversitemiz 22-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) Ara Değerlendirme sürecine tabi olmuştur.

Üniversitemizi ziyaret eden YÖKAK Değerlendirme Takımı, iki günlük saha ziyareti programında üniversitemizin kalite süreçlerini detaylı bir şekilde incelemiştir. Değerlendirme Takımına Prof. Dr. Sultan TAŞCI (Takım Başkanı), Prof. Dr. Asaf VAROL (Akademik Değerlendirici), Prof. Dr. Hanifi PARLAR (Akademik Değerlendirici), Prof. Dr. Berrin YANIKKAYA (Akademik Değerlendirici), Muhammet BAYRAKTAR (İdari Değerlendirici) ve Ece Alara ÖZDARENDELİ (Öğrenci Değerlendirici) katılmıştır.

22 Temmuz 2024 tarihinde, Değerlendirme Ekibi Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hakan ÖZKARDEŞ ile görüşmüş, sonrasında Şakir KALELİ (Mütevelli Heyet Başkanı), Kalite Komisyonu Üyeleri, Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Akademik Yöneticiler (Dekan Yardımcıları, Müdür Yardımcıları), farklı birimlerin Akademik Personelleri ile görüşmelerine devam etmişlerdir. Strateji ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yavuz ERCİL STRATİS ve FARSİS programı hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca, dış paydaşlarımızla yapılan görüşmede paydaşlarımızın Üniversitemiz hakkındaki görüşleri alınmıştır.

23 Temmuz 2024 günü Değerlendirme Takımı, İdari Birim Yöneticileri, Fakülte Sekreterleri, İdari Personel, Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürleri, Öğrenciler ve Bölüm Başkanları ile odak görüşmeleri gerçekleştirmiştir. Program, Değerlendirme Takımının Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hakan ÖZKARDEŞ ve diğer yöneticilerle gerçekleştirdiği ikinci görüşme ile sona ermiştir.

Bu değerlendirme sürecinin sonucunda üniversitemiz, yürütmüş olduğu tüm faaliyet alanlarında kaliteyi artırma hedefi doğrultusunda yükseköğretimdeki başarılarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır. Bu vesile ile değerli katkılarından dolayı başta YÖKAK Değerlendirme Takımına ve sürece katkı sağlayan tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Foto Galeri: