Akreditasyonda Uluslararasılaşma Paneli

05 Temmuz 2022 tarihinde Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans salonunda Başkent Üniversitesi Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Füsun EYİDOĞAN moderatörlüğünde gerçekleşen “Akreditasyonda Uluslararasılaşma” konulu panele, “Yükseköğretim Kurumlarında Uluslararasılaşma” konulu konuşması ile Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin KAR, “Uluslararası Akreditasyon Süreçleri“ konulu konuşması ile AQAS Akreditasyon Kuruluşu Direktörü Ronny HEİNTZE ve “Uluslararası Akreditasyon: AQAS Deneyimi” konulu konuşması ile Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Güray KÜÇÜKKOCAOĞLU katılmıştır.

Başkent Üniversitesi öğrenci ve personelinin yoğun katılımı ile gerçekleşen panelde açılış konuşması yapan Başkent Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Haldun MÜDERRİSOĞLU, üniversitenin kurulduğu günden itibaren var olan ”KALİTE” vizyonuna vurgu yaparak ulusal ve uluslararası çeşitli kuruluşlar tarafından akredite edilen 31 program hakkında bilgi vermiş, üniversitenin YÖKAK tarafından Tam Akredite edilmesi ile kalite güvence çalışmalarının tüm birimlerce içselleştirilerek artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulamıştır. Üniversitede gerçekleştirilen uluslararasılaşma faaliyetlerinin yeni stratejik dönemde artarak sürdürülmesi için hazırlıklar yapıldığından bilgisini paylaşmıştır.

YÖKAK Başkanı Sayın KAR konuşmasında; öğrencilerin küresel sisteme entegrasyonunun sağlanması ve aynı zamanda bu sistemde başarılı bir şekilde yol bulabilme becerilerini geliştirmeleri konusunda üniversitelerin eğitim ortamlarını düzenlemeleri ihtiyacının varlığından söz etmiş ve bu ihtiyacın ortadan kaldırılması aracının ise “ULUSLARARASILAŞMA” olduğunu vurgulamıştır.Kurumlarda oluşturulacak Uluslararasılaşma stratejilerinin kapsamlı faaliyetler olması ve kalite güvencesi çerçevesinde periyodik izlemlerinin gerçekleştirilerek yapılacak değerlendirmeler ile  kaliteli bir uluslararasılaşmanın sağlanacağını ifade etmiştir.

AQAS Akreditasyon Kuruluşu Direktörü Sayın HEİNTZE, AQAS kuruluşunun tarihinden söz ederek program akreditasyonuna yönelik belirledikleri ölçütler ve programların uluslararası görünürlülüğüne yönelik vurgular yapmıştır.

Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın KÜÇÜKKOCAOĞLU ise fakültelerinde yer alan tüm programların akreditasyon sürecinde iş birliği içinde gösterilen çabanın önemi, üniversitedeki kalite güvence çalışmalarının hazırlıklarına olan katkısı ve AQAS ölçütlerine ilişkin öncelikli düzenleme alanları ile ilgili bilgi aktarmıştır.

Foto Galeri: